11. helmikuuta 2014

Mohairhuppari

Rakastuin tähän neuleeseen heti ensisilmäyksellä. Ohje löytyi viime vuoden (2013) ensimmäisestä Suuri Käsityö -lehdestä. Samassa lehdessä oli myös muitakin ihania ohjeita, mutta en ole vielä ehtinyt toteuttamaan muita kuin tämän. Lehden ohjeessa käytettiin Lang Yarnsin Alpaca Superlight -lankaa, mutta itse tein hupparin Classic Yarnin King Kid Silkistä, jota olen aiemminkin kehunut (ainakin tässä bolero-postauksessa).

Löysin aivan ihanaa vihreää lankaa, ja ostin sitä varalta vähän enemmän (kuten paha tapani on...), joten lankaa riitti tämän hupparin lisäksi vielä boleroonkin. Ja jotakin siitä vielä saisi. :) Vihreän neuleen taisin tehdä enimmäkseen ohjeen mukaan koossa xs, tein vain tuon yläosan kaarrokkeena, koska en pidä saumojen ompelemisesta. :D Lankaa meni kaikkiaan n. 100 g, eli neule ei todellakaan paina liikaa! Neule on pääasiassa sileää neuletta, tehty melko isoilla (6mm) puikoilla, joten se valmistuikin nopeasti.

Syksyyn orientoituessani aloin haaveilla tietyn sävyisestä oranssista mohairhupparista myös. En löytänyt mistään oikean sävyistä silkkimohairia, enkä ollut törmännyt tuohon Classic Yarnin lankaan muualla kuin eräässä Jyväskyläläisessä käsityökaupassa (http://www.pikkulinna.fi/), elättelin toiveita, että Classic Yarnilla voisi olla juuri haluamani sävy. Olin jopa melko varma siitä. Joten kun satuin kuulemaan serkkuni olevan menossa käymään Jyväskylässä, pyysin häntä poikkeamaan kaupassa katsomassa löytyykö tuota samaa lankaa oranssina. Ja aivan oikein, sain lankani ja olin tyytyväinen!

Oranssista neuleesta tein hieman erilaisen, esimerkiksi laitoin siihen istutetut hihat siinä toivossa, että neule pysyisi paremmin paikallaan. Myös reunukset tein erilailla. Vihreässä neuleessa on joustinneulereunukset, oranssiin tein ne ainaoikeinneuleella, samoin kuin vyön. Muutoin neuleet ovat suunnilleen samanlaiset. Ihanat.

Todennäköisesti teen näitä vielä lisääkin, ainakin punaiseen taitaisi olla langat, samoin kuin tummanvihreään. Harmaaseen ja valkoiseenkin olisi, mutta niistä olin ajatellut tehdä jotain muuta. Saatan jopa muistaa mitä. ;) Tuon tummanvihreän (Dropsin) silkkimohairin ostin alunperin tätä neuletta varten, mutta kun löysin tuon Classic Yarnin vihreän, meni suunnitelmat uusiksi. Punaisen ostin alunperin samassa lehdessä olevaa boleroa varten, hieman reilusti onneksi, joten taidankin tehdä siitä tällaisen. Ehkä ilman vyötä kuitenkin tällä kertaa. Tuossa oranssissakin on tuo alkuperäinen vyö ollut aika vähällä käytöllä.

Tämä silkkimohairhuppari valmistui helmikuun lopussa.

Ohut neule lämmittää yllättävän paljon kun se on oikeaa materiaalia.
Tällä neuleella tarkeni viime pääsiäisenä ulkona ilman takkia. Ainakin P-Karjalassa.

Syyskuun lopulla valmistui samantapainen neule oranssina.

Tästä tuli heti suosikkineuleeni.
Myös oranssissa hupparissa on neulottu vyö.
Pidän noista neuletakeista niin paljon, etten malta laittaa niitä kaappiin piiloon. Tuossa nuo roikkuvat henkarissa vaatekaapin seinustalla. Niiden värit ovat niin piristävät, että tulen hyvälle mielelle jo katsomalla niitä. Ainoa ongelma niissä on karvanlähtö. ;) Esimerkiksi autonpenkit tuntuvat vetävän puoleensa niitä. Samoin miesten mustat puvuntakit. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti