6. tammikuuta 2014

Sukkia jouluksi

Päätin tehdä joululahjaksi kaikille sisaruksilleni villasukat. Samalla tein myös äidille, veljien lapsille (nuorimmaista lukuun ottamatta -hän sai omansa jo syntyessään elokuussa), veljien vaimoille ja yhdelle ystävälleni. Ja koska sukkavaihde jäi päälle, sain itsekin uudet sukat. Taisivat valmistua jouluyönä. :) Isä ei saanut sukkia, koska tiettävästi hänellä ei ole niille juurikaan käyttöä. Ja vastahan hän sai 50-vuotislahjaksi tekemäni villasukat, joita ei ole vielä kovin montaa kertaa tarvinnut. :D

Sukkia veljien lapsille. Turkoosit pitsisukat ovat ylimääräiset,
noin 1 vuotiaalle sopivat. Sinivihreät vauvan sukat eivät jääneet odottamaan joulua.

Naiset saivat pitsisukat ja miehet kirjoneulesukat. Pääasiassa. Itselleni tein kirjoneulesukat. Ilmeisesti kävi vielä niin hyvin, että kaikkien sukat olivat suurin piirtein sopivat. :) Raidallisten sukkien ohje on mukailtu Novitan Kevät 2012 -lehdestä ja naisen pitsisukkien ohje löytyi Novitan 7 veljestä -lehdestä. Tosin tein vain yhdet ohjeen mukaan aloittaen varpaista ja loput normaalisti aloittaen varresta. Mielestäni kuvio pääsi paremmin oikeuksiinsa niin. Tytön pitsisukan malli on kehitelty itse.





Miesten sukat tein Novitan 7 veljestä ja 7 veljestä Polkka langoista. Samoin lasten sukat (paitsi vauvan sukat, jotka ovat Novita Woolia). Naisten sukista luonnonvalkoiset ja beiget ovat Pirtin kehräämön kampalankaa, pinkit ovat Gjestalin Maijaa ja harmaat Novitan Nallea.
Pikkusiskoni paidasta aiemmin ylijääneestä langasta tuli nyt sukat samaiselle siskolle.



Beigejä pitsisukkia tein kahdet, toiset äidille ja toiset ystävälleni.
Valitettavasti en tähän hätään löytänyt kuvaa niistä toisista, jotka on aloitettu varpaista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti